Bouwprojecten utiliteitsbouw

Dit zijn enkele voorbeelden van door ons gerealiseerde bouwprojecten utiliteitsbouw. De selectie betreft nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud.


Verbouw Villa Kakelbont en Tuindorpschool

Locatie:

Brakkeveldweg 51 te Den Helder

Oplevering:

December 2018

Bouwsom:

In het gebouw krijgen na de verbouwing twee basisscholen onderdak. Villa Kakelbont en Tuindorp krijgen ieder haar eigen specifieke kenmerken en kwaliteit. In grote lijnen bestaat het plan uit het verbouwen van de voormalige aula tot onderwijsruimtes, het creëren van kleinere instructieruimtes, interne verhuizing, verbouw van ruimtes en het creëren van onderwijsruimtes op de zolderverdieping.

Bouw van werkplaats en opslagloods op drijvend ponton

Locatie:

Haven van Oudeschild op Texel

Oplevering:

Juli 2018

Bouwsom:

Nieuwbouw van een eenvoudige werkplaats en opslagloods voor Damen Shipyards Texel. De oude werkplaats van de opdrachtgever was aan vervanging toe. Daarom is op het drijvende ponton een nieuwe geïsoleerde loods geplaatst. De werkzaamheden aan het bouwwerk, zoals plaatsing van de staalconstructie, zijn vanaf de havenkade uitgevoerd. Het gebouw dient als ondersteuning van het dok en is voorzien van een aluminium roldeur voor een heftruck.

NIOZ Texel verbouw laboratorium

Locatie:

Den Hoorn te Texel

Oplevering:

September 2019

Bouwsom:

Renovatie, gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van bouwdelen E00, B10, F10 en H bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). De bouwkundige werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd zodat de gebruikers van het onderzoeksinstituut hun werkzaamheden kunnen voortzetten tijdens de verbouwing.

Nieuwbouw Dummydeck

Locatie:

Marinevliegkamp De Kooy te Den Helder

Oplevering:

Maart 2018

Bouwsom:

€ 1.600.000,- excl. btw
Op vliegveld de Kooy hebben wij een dummydeck gerealiseerd. Dit is een helikopterdek zoals op marineschepen aanwezig is. Het dek wordt gebruikt om het landen op een scheepsdek zo realistisch mogelijk te simuleren. Het dek is uitgerust met onder andere grids, lashingpoints, markering en navigatieverlichting. Tevens zijn aangrenzende ruimtes gemaakt voor vliegdekofficier en flightdeck supervisor en een wacht- en instructieruimte.

TESO Opwaardering gebouwen veerhaven Texel

Locatie:

Den Hoorn Texel

Oplevering:

Juli 2017

Bouwsom:

Op Texel hebben wij voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) drie gebouwen opgewaardeerd. De gevels van de fietsenverhuur, de onderhoudsloods en de verkeerstoren zijn voorzien van thermisch verduurzaamd hout in afwisselende breedtes. Tevens is een extra berging bij de verkeerstoren gerealiseerd.

NBCD Trainingscentrum nieuwbouw

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

Mei 2017

Bouwsom:

€ 3.800.000,- excl. btw
Dit project behelst de nieuwbouw van een instructiegebouw van 3-lagen, de verbouw van gebouw de Vuurvogel, de sloop van diverse andere gebouwen en de aanleg van een nieuwe terreininrichting. Dit gebeurt in diverse fasen omdat de gebruiker het complex tijdens de werkzaamheden in gebruik houdt. Op het NBCD complex van de Koninklijke Marine worden o.a. brandoefeningen en andere calamiteitentrainingen georganiseerd.

Fort Erfprins gebouw Athene kozijnen vervangen

Locatie:

Fort Erfprins te Den Helder

Oplevering:

September 2017

Bouwsom:

Bij dit lesgebouw op Fort Erfprins hebben wij de oude houten kozijnen vervangen voor nieuwe aluminium puien. We hebben het project zo ingericht dat de gebruikers het gebouw konden blijven gebruiken en geen overlast hadden van de werkzaamheden.

KIM Schoorsteen gebouw Het Klooster

Locatie:

Campus van het Koninklijk Instituut voor de Marine te Den Helder

Oplevering:

Mei 2017

Bouwsom:

Het ketelhuis van het monumentale gebouw Het Klooster is gerenoveerd voor opdrachtgever Wilms Installatietechniek Den Helder. Onderdeel van deze opdracht was het terug brengen van de oude schoorsteen die in het verleden gesloopt is.

Vuurvogel verbouw en renovatie

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

Januari 2015

Bouwsom:

Dit gebouw is geheel gestript, verbouwd en gerenoveerd. In de Vuurvogel bevinden zich facilitaire ruimtes als kleedkamers, spoel- en wasruimtes, techniek, gastest en kleedkamers. Het is een functioneel en robuust gebouw, onderdeel van het NBCD Trainingscentrum waar calamiteiten- en brandoefeningen worden georganiseerd.

Sloepenloods groot onderhoud

Locatie:

Hoofdgracht te Den Helder

Oplevering:

Maart 2015

Bouwsom:

Dit monumentale gebouw is geheel geschilderd en voorzien van nieuwe houtwerken aan de zuidgevel. Verder hebben er diverse restauraties aan de houten constructie plaatsgevonden.

Clubgebouw Bergen verbouw en nieuwbouw

Locatie:

Churchilllaan te Bergen

Oplevering:

Juli 2013

Bouwsom:

€ 600.000,- excl. btw
Nieuwbouw van een tennisclubhuis te Bergen. Het gebouw is uitgebreid met een extra vleugel waarin clubruimte, sanitaire voorzieningen, keuken en bar zijn gesitueerd. Tevens zijn de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties vernieuwd.

Flevo verbouw brandweerkazerne

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

Maart 2013

Bouwsom:

€ 2.500.000,- excl. btw
Grootschalige renovatie van de huisvesting van de Marinebrandweer. Gebouw Flevo is tot op het skelet gestript en vanaf het beton weer opnieuw opgebouwd. Voorzien van nieuwe gevels, interieurindeling en elektrotechnische- en klimaatinstallaties. Het gebouw is van een militaire trainingsruïne getransformeerd in een modern en energiezuinig onderkomen.

Puur Dunselman verbouw winkelpand

Locatie:

Beatrixstraat 60C te Den Helder

Oplevering:

Oktober 2009

Bouwsom:

Een deel van het pand van Intersport is opnieuw ingericht als winkelruimte voor bakkerij Dunselman.

MVKK Hangaar verbouwen en verhogen

Locatie:

Marinevliegkamp De Kooy te Den Helder

Oplevering:

Januari 2011

Bouwsom:

€ 2.700.000,- excl. btw.
Het dak van de hangaar (2400m2) is gelift met 1,6 meter om plaats te kunnen bieden aan NH90 helikopters. Verder is het gebouw voorzien van nieuwe hangaardeuren, dakbedekking, kozijnen, gevelbekleding en elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Phoenix herinrichting 2e verdieping

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

Februari 2016

Bouwsom:

€ 1.300.000,- excl. btw
Een deel van gebouw Phoenix is voorzien van een nieuwe binneninrichting. Diverse kantoren en beveiligingsvoorzieningen zijn gerealiseerd evenals werktuigbouwkundige en elektrotechnische voorzieningen.

Damen Shipyards verbouw en nieuwbouw

Locatie:

Ankerpark te Den Helder

Oplevering:

Juni 2014

Bouwsom:

Het gehele noordelijk gelegen bouwblok met loodsen, kantine, stallings- en kleedruimte is aangepakt. Er zijn nieuwe douche- en toiletgroepen gerealiseerd. De kantine is vernieuwd. Er heeft nieuwbouw van stallings- en vergaderruimte plaatsgevonden. En tevens zijn de loodsen extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe gevelbeplating en overheaddeuren.

Enyshouse bedrijfsrestaurant en grootkeuken

Locatie:

KIM te Den Helder

Oplevering:

Januari 2011

Bouwsom:

€ 1.500.000,- excl. btw.-
Volledige verbouwing van het bedrijfsrestaurant op de begane grond van het Enyshouse. De verbouwing voorziet onder andere in een gewijzigde ruimteindeling, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en een nieuwe bedrijfskeuken met restaurant.

Albert Heijn Boonstra bouw magazijn

Locatie:

Meeuwenstraat 2 te Den Helder

Oplevering:

Juli 2010

Bouwsom:

Verplaatsen van een supermarkt magazijn. Er zijn diverse voorzieningen getroffen om tijdens de bouw van de uitbreiding de continue aanvoer van producten naar het magazijn te garanderen.

Havenkantoor Harssens nieuwbouw en verbouw

Locatie:

Fort Harssens te Den Helder

Oplevering:

Januari 2010

Bouwsom:

Sloop van de laagbouw en een groot deel van de toren. Nieuwbouw van laagbouw met voorzieningen voor de KMJC. Modernisering van de toren met o.a. vliesgevels en een vrijstaand trappenhuis. Dit alles gebouwd op het historische Fort Harssens uit 1884.

Meeuwennest spoelkeuken

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

November 2013

Bouwsom:

In het bedrijfsrestaurant van de marine is de spoelkeuken verbouwd. Er is een energiebesparende professionele vaatwerkspoelmachine met een capaciteit van 300 korven per uur geplaatst. De ruimte is voorzien van nieuwe vloer- en plafondafwerking. Er is divers grootkeuken meubilair geplaatst en er zijn bouwkundige ingrepen uitgevoerd. Tevens zijn de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties aangepakt.

Damen Shipyards vergroten loodsdeur

Locatie:

Zwarte Pad te Den Helder

Oplevering:

Juli 2012

Bouwsom:

De cascoloods van Damen Shipyards is voorzien van een nieuwe industriedeur. De bestaande roldeur van 8x4m bleek te klein voor de grotere scheepscasco’s. In de nieuwe situatie ontstaat er met een druk op de knop een opening van 12x12m. De deur is uitgevoerd in lichtgewicht, dubbelwandig, stormvast polyesterdoek.

Scheikundig Laboratorium planmatig onderhoud

Locatie:

Bevesierweg te Den Helder

Oplevering:

November 2013

Bouwsom:

€ 940.000,- excl. btw
Dit scheikundige laboratorium is voorzien van nieuwe elektrotechnische- en klimaatinstallaties. Het dak is extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. In en om het gebouw zijn verder diverse bouwkundige ingrepen gedaan en brandscheidingen gemaakt.

Gebouw Gruno interne verbouwing

Locatie:

Marineterrein de Nieuwe Haven te Den Helder

Oplevering:

Juli 2013

Bouwsom:

Deze kazerne is voorzien van nieuw slaap- en badkamers met bijbehorende installaties. Tevens zijn er in en om het gebouw bouwkundige ingrepen gedaan. Dit terwijl de brandweer in het gebouw altijd paraat bleef.

Ontmoetingskerk akoestische voorzieningen

Locatie:

Parkstraat Julianadorp

Oplevering:

Juni 2009

Bouwsom:

Bij dit project zijn akoestische wand- en plafondpanelen aangebracht voor de reductie van nagalm. Tevens is er dimbare sfeerverlichting aangebracht in de panelen.

Frames Green Gas fundering installatie

Locatie:

Koggenrandweg 1 te Middenmeer

Oplevering:

Oktober 2011

Bouwsom:

HVC heeft op haar terrein in Middenmeer de grootste vergistingsinstallatie van Nederland gebouwd. GFT-afval wordt hierin omgezet in compost en groen gas. Frames Gas Processing leverde de gaszuiveringsinstallatie zodat het gas aan het regionale aardgas netwerk geleverd kan worden. Wij hebben de funderings- en constructie werkzaamheden voor deze zuiveringsinstallatie gemaakt.