Oprichting

De historie van ons bedrijf bestrijkt al weer enkele decennia. Eigenaar/directeur A.G. Carlebur werkte al van jongs af aan in de bouw als hij op 1 mei 1990 voor zichzelf begint. Hij start met zijn aannemingsbedrijf aan de Jan Hoogerwerfstraat te Den Helder. Op 31 maart 1993 werd Aannemingsbedrijf Carlebur omgezet van een eenmanszaak in een besloten vennootschap (BV).

Groei van de werkplaats

Bij de start waren er twee vaste medewerkers. Al gauw groeide het aantal medewerkers door uitbreiding van het aantal opdrachtgevers.  De werkplaats werd te klein en in datzelfde jaar verhuisde het bedrijf naar de Ambachtsweg in Den Helder. Het personeelsbestand is op dat moment gegroeid naar twintig medewerkers.

Daarom verhuist eind 2007 het bedrijf opnieuw. Deze keer naar een bestaand pand aan de Breeuwersweg in Den Helder, op het industrieterrein Kooypunt. De timmerwerkplaats wordt uitgebreid en materieel kan beter worden opgeslagen. De locatie biedt meer ruimte voor de toenemende werkzaamheden.

Oude werkplaats van Carlebur aan de Ambachtsweg 18 te Den Helder

Familiebedrijf

Oprichter A.G. Carlebur heeft ook zijn zoons met het bouwvirus besmet. Alle drie zijn de bouw in gegaan. Twee zijn in dienst bij Aannemingsbedrijf Carlebur BV. De oudste zoon T.L.O. Carlebur deed al sinds zijn 12e allerlei werkzaamheden voor het bedrijf. In 2007 is hij, na de geslaagde afronding van zijn universitaire studie Bouwkunde in Delft, fulltime bij het bedrijf gaan werken.

M.T.W. Carlebur heeft de MBO kaderopleiding Bouwkunde van BouwTalent afgerond en heeft zijn aannemersdiploma. In augustus 2009 is hij gestart als leerling en werkt nu als uitvoerder/timmerman. Ook de rest van onze medewerkers hebben een hechte band met het bedrijf. Wij hebben inmiddels met drie het jubileum van hun 25-jarig dienstverband mogen vieren.